Přejít k hlavnímu obsahu
x

Největší rizika konzumace brouků

21 května, 2023

Tedy zatímco chovy masných zvířat se musí postupně zlikvidovat, což se již ostatně někde děje, hmyzí farmy budou přibývat jako houby po dešti.

 

Záminkou přechodu od zvířecího masa na brouky je tvrzení, že hmyz údajně neprodukuje tolik uhlíku a dusíku jako zvířata, která prý zaberou příliš mnoho místa a také říhají, vydechují příliš mnoho CO2 a prdí.

Zatímco v současné době jsou výrobky z hmyzu poměrně drahé, takže i jejich přimíchávání do různých potravin automaticky zvyšuje jejich cenu, postupně se má hmyz stát dostupnějším a levnějším.

EU schválila pro lidskou konzumaci prášek z celých larev moučných červů ošetřený UV zářením

Mouční červi byli schváleni již před dvěma lety spolu s cvrčky domácími, larvami potemníka a kobylkami. V tomto případě však jde o novou úpravu ve formě speciální moučky, která bude přidávána do různých potravin.

A podobně jako v případě již schváleného hmyzu není povinností výrobce viditelně označovat výrobky, ve kterých se nově schválená červí moučka nachází (vyjma Itálie, Maďarska, Rumunska a Polska, kde je viditelné označení povinné).

Subscribe to hmyz